אמונות מגבילות הן תפיסות שלנו על העולם, על עצמנו ועל האפשרויות שלנו, שמונעות מאיתנו להגשים את הפוטנציאל שלנו, את הרצונות והמטרות שלנו.
כל עוד האמונה משמשת לנו כתירוץ או מרחיקה אותנו מההבנה שאנחנו מסוגלים – היא מגבילה את צעדינו ומכאן הגדרתה.
לעיתים, אנחנו אפילו לא מודעים לאמונות המגבילות שלנו אבל הן עדיין משפיעות על ההחלטות שלנו, ההתנהגות שלנו והרגשות שלנו.
למשל, אם אנחנו מאמינים שאנחנו לא חכמים מספיק, לא יפים מספיק, או לא ראויים לאהבה, אז אנחנו יכולים להגביל את ההזדמנויות שלנו ללמוד, להיות בקשרים או להיות מאושרים.
האמונות המגבילות נוצרו עוד בילדותנו ובמהלך חיינו מתוך חוויות שלנו כמו כישלון, דחייה, או פגיעה. הן גם יכולות להיות מושפעות מהחברה, התרבות, המדיה או המשפחה שלנו.
מתוך החוויות שלנו קלטנו אינפורמציה דרך החושים ובמהלך הקליטה החומר הנקלט עבר עיבוד ויצר אמונה. האמונה שנוצרה כוללת בתוכה עיוותים והכללות, היא בדרך כלל שלילית ותמנע מאיתנו ניסיון לשינוי או לפעול פעולה למען מטרה מסוימת.
אנחנו מאמינים לה ורואים את המציאות ואת החיים דרכה כאמת מוחלטת, אך למעשה ה"מציאות" היא בעיני המתבונן בלבד.
ברגע שאנו מבינים מהי אמונה מגבילה ואת השפעת האמונות המגבילות על חיינו, נפתחת בפנינו האפשרות להסתכל על החיים מנקודת מבט אחרת.
אנו יכולים לבחון מצבים בהם בחרנו לא לפעול למרות שרצינו או מצבים בהם פעלנו אבל לא הצלחנו – האם זה קרה בגלל אמונה מגבילה שלנו?
אם נכשלנו בדבר מסוים, זה לא בהכרח בגלל שאנחנו לא מספיק טובים, מוכשרים או חכמים בתחום הזה וזה גם לא אומר שבעתיד לא נצליח בזה, אלא אולי ישנה אמונה שאנו רואים דרכה משהו מסוים כ"אמת" אבל האמת היא, שהאמת הזו לא באמת "אמת"..?
מכאן אנו מבינים שהחיים הם לא אקראיים, הם לא קורים סתם. יש סיבות, יש תוצאות, יש סדר מסוים – גם אם הכל נראה מבולגן..
ואם כך, זה אומר שאנחנו לא קורבנות של נסיבות החיים אלא שאנחנו אלה האחראים על מציאות חיינו ואנחנו יכולים לשנות אותה,
ע"י זיהוי האמונות המגבילות, שחרורן או החלפתן באמונות מקדמות.
נכון, צריך אומץ לעשות שינוי, צריך התמדה ונחישות, אבל אם יש לכם אותם, אתם יכולים לצייר את תמונת חייכם מחדש, להתחיל לחלום חלומות,
להציב מטרות ולהגשים אותם.